Ortak Seçmeli Dersler

Sevgili Öğrencilerimiz,

Rektörlük bünyesinde Ortak Seçmeli Dersler Havuzu oluşturulmuştur. Bu havuz aracılığıyla, sizlere akademik yetkinlik, yaratıcılık, kurumsal aidiyet, değer yaratma, küresel rekabet, ömür boyu öğrenme, analitik düşünme, ekip çalışması ve toplumsal sorumluluk gibi önemli değerleri kazandırmayı hedeflemekteyiz. Ortak Dersler Koordinatörlüğü bünyesinde, üniversitenin öğretim elemanları tarafından önerilen ve ilgili kurullar ile Senato tarafından kabul edilen, öğrencilerin kişisel gelişimine katkıda bulunan; ilgilerine ve yetkinliklerine uygun nitelikte ve çeşitlilikte; toplum, kültür, sanat, spor, sağlık, çevre ve tarih duyarlılığını geliştiren, bilimi yaygınlaştıran, iletişim ve yabancı dil becerileri kazandıran, mesleki uygulamaları içeren gibi konuları kapsayan seçmeli dersler bulunmaktadır. Bu derslerden herhangi birini, AKTS puanına bakılmaksızın kendi seçmeli derslerinizden birinin yerine seçebilirsiniz.

Ortak Seçmeli Dersler Hangi Dönemlerde Alınır?

Ortak seçmeli dersler, lisans programlarında 3. veya 4. sınıf öğrencileri için güz ve bahar yarıyıllarında, Tıp Fakültesinde 1. Sınıf öğrencileri için güz ve bahar yarıyıllarında, önlisans programlarında ise 2. sınıf öğrencileri için güz veya bahar yarıyıllarında sunulur. Bu dersler, öğrencilerin kendi bölüm seçmeli derslerinden birinin yerine seçebileceği derslerdir. Öğrenci, bir dönem için en fazla bir ders alabilir.

Güz ve Bahar Dönemlerinde Açılan Tüm Ortak Seçmeli Derslerden Kaç Tanesini Seçebilirim?

Öğrencilerin öğrenim süreleri boyunca ön lisans programlar için 1, lisans programları için 2 adet olmak üzere OSD alabilirler. Ortak seçmeli ders havuzu her dönem için belirlenir ve koordinatörlük web sayfasında ilan edilir.

Ortak Seçmeli Ders Havuzundan İstediğim Dersi Seçebilir miyim?

Öğrenciler, kendi bölümleri/programları tarafından Ortak Dersler Koordinatörlüğü adına açılan seçmeli dersleri ve kendi bölümleri/programlarının müfredatlarında yer alan benzer dersi seçemezler. Bununla birlikte, kendi bölümlerinin/programlarının dışındaki seçmeli dersleri tercih edebilirler. Ancak, ders seçerken öğrencilerin dersin yapılacağı mekân ve zamanı dikkate alması çok önemlidir. Özellikle yüz yüze yapılacak derslerde, dersin gerçekleştirileceği yer ve saatin öğrencinin programına uygun olması gerekmektedir. Öğrenci, eğitim gördüğü yerleşkenin dışındaki bir yerleşkede gerçekleştirilecek OSD’leri seçmiş ise ulaşım vb. gibi sorumluluklar öğrencinin kendisine aittir. Bu şekilde, öğrenciler seçtikleri derslerin fiziksel erişim ve uygun zamanlama açısından kendilerine uygun olduğundan emin olmalıdırlar. Bir diğer istisnai durum ise Akademik Türkçe dersi ile ilgilidir. Akademik Türkçe dersi yalnızca uluslararası öğrenciler tarafından seçilebilir.

Önemli Not: Öğrencilerin ortak seçmeli derslerle ilgili tercihleri ve işlemleri kendi sorumluluğundadır. Bu tercihler, öğrencinin kendi eğitim hedeflerine ve ilgi alanlarına uygun olarak yapılmalıdır. Ayrıca, akademik danışmanlar öğrencilerin bu tercihlerini onaylarken yönetmelik, yönerge ve yukarıda ifade edilenleri göz önünde bulundurmalıdırlar.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.